• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavioral IT Governance
Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavorial IT Governance bij de faculteit Management, Science & Technology. De leerstoel is ingesteld door de Erasmus School of Accounting and Assurance.
Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavioral IT Governance

De gedragsmatige kant van IT-beslissingen
Nuijten over het doel van zijn leerstoel: “Het vermeerderen van kennis om de besluitvorming over risico's (en mogelijkheden) van IT te verbeteren. De gedachte hierachter is dat IT-risico's grote impact op organisaties kunnen hebben en dat bestuurders en commissarissen niet zo goed weten wat ze hiermee aan moeten, maar wél een groeiende verantwoordelijkheid hebben richting stakeholders. De leerstoel past volgens Nuijten mooi in de opkomende aandacht voor 'behavioral (corporate) governance' en het denken over IT-governance alsmede het besef dat IT en risicogedrag steeds meer verweven zijn.

Samenwerking levert synergie op voor onderzoek en onderwijs
De leerstoel is ingesteld door de Erasmus School of Accounting and Assurance (ESAA) en ondergebracht bij de vakgroep Technology van de faculteit Management, Science & Technology (MST). De faculteit MST werkt samen met ESAA om synergie te realiseren op specifieke onderzoeksterreinen. Denk aan het onderzoek rond de toenemende belangstelling bij stakeholders van ondernemingen en andere organisaties naar relevantie van niet-financiële informatie over duurzaamheid. Maar ook op onderwijsgebied willen beide partners de handen in elkaar slaan om programma’s in co-creatie te ontwikkelen voor face-to-face en online onderwijs of combinaties hiervan (blended learning).

Over Arno Nuijten
Na zijn studies aan de Fontys Hogeschool (Informatica, 1980-1984) en de Tilburg University (Bestuurlijke Informatiekunde 1984-1988) volgde Arno Nuijten een aantal beroepsopleidingen op het gebied van IT-auditing. In 2012 behaalde hij zijn PhD Information Systems and Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nuijten bekleedde vanaf 1984 functies in organisaties als Allied Breweries, Rabobank en Rabo Facet en verrichte sinds 1996 advies- en interim-werkzaamheden bij diverse ondernemingen en overheid. In het onderwijs was hij o.a. werkzaam als lector bij het Nivra/Nyenrode, Tilburg University, Fontys Hogescholen en de Erasmus Universiteit. In 2012 werd hij benoemd bij de Erasmus School of Accounting and Assurance als wetenschappelijk directeur IT Auditing en Advisering. Naast de leerstoel is hij nu als programmadirecteur verantwoordelijk voor het expertisecentrum ‘Behavioral Risk & Nudges’ binnen Erasmus School of Accounting & Assurance en werkzaam als zelfstandig adviseur. Nuijten heeft talloze nationale en internationale publicaties op zijn naam staan.

Actualiteit
Publicatiedatum
26-02-2019

Reageer