Doe mee aan het jaarlijkse commissarissen benchmarkonderzoek over en met commissarissen
De resultaten van dit brede onderzoek worden gebruikt als zelfreflectie, als referentie voor (zelf)evaluatie van raden van toezicht/commissarissen, voor intervisiebijeenkomsten en als inspiratie voor agendering in de RvC van specifieke onderwerpen.
Doe mee aan het jaarlijkse commissarissen benchmarkonderzoek over en met commissarissen

Inhoud onderzoek 2018 (10de editie) en onderzoekteam

Naast een aantal met voorgaande jaren vergelijkbare vragen over toekomstperspectief, competenties, informatievoor­ziening, werkgeversrol en samenwerking zijn er dit jaar weer onderwerpen voor het eerst of opnieuw aan de orde gesteld. Opnieuw betreft: de evaluatie van RvC en van RvB, inkoop diensten derden en de positie van de secretaris van de RvC. Nieuw zijn: digitale transformatie, aandachtgebieden Internal Auditor/ Externe Accoun­tant en selectie en ontslag leden RvC en leden RvB. In aparte modules wordt dit jaar dieper ingegaan op de internal auditor, de secretaris van de RvC en de woningcorporatie.

Het onafhankelijke onderzoekteam bestaat uit Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch van Board in Balance en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit). Verzameling en verwerking van de gegevens geschiedt door De Man Beheer en Advies.


Waarom deelnemen?

Deelnemers aan het onderzoek:

  • krijgen het onderzoeksrapport toegestuurd;
  • worden door Grant Thornton, de hoofdsponsor van het onderzoek, en Board in Balance uitgenodigd besloten bijeenkomsten (goed voor PE-punten) bij te wonen voor de bespreking van de resultaten;
  • maken kans op een gratis (zelf)evaluatie van uw RvC, ter beschikking gesteld door partner Board in Balance.

 

inlogprocedure en inzendtermijn
Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 4 a 5 kwartier. Behoorlijk wat tijd, dat realiseren wij ons, maar hiermee levert u een bijdrage aan de verdere professionalisering van het commissariaat. Overigens bepaalt u zelf welke vragen u wel of niet invult. Een beperkt aantal kenmerk­vragen is ‘verplicht’. Hoe meer u en uw collega’s invullen des te hoger is de toegevoegde waarde. U kunt de vragenlijst tot 23 september invullen.

 

Wilt u aan het onderzoek meewerken, dan is er een tweetal manieren om dit te doen:

  • U kunt uw e-mailadres aan ons door geven door het aanklikken van onderstaande link. U krijgt dan binnen 24 uur een persoonlijke link naar de webbased vragenlijst op uw opgegeven e-mailadres. Daardoor kunt u gespreid in de tijd de vragenlijst invullen. De gegeven antwoorden van de schermen die u achter u heeft gelaten, blijven bewaard.

 

Geef uw e-mailadres door aan Board in Balance via deze link: https://aalt.datacoll.net/gynncdadyw?l=nl

 

 

Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Aalt Klaassen, partner Board in Balance

 

De resultaten van de afgelopen jaren kunt u vinden op:
http://www.grantthornton.nl/commissarissenonderzoek of op http://www.BoardinBalance.com

Actualiteit
Publicatiedatum
09-09-2018

Reageer