• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
GB&T op lustrumfestival van NVTZ
Met 'governance spreekuur': auteurs van Mediawerf beantwoorden uw vragen. Petra van den Boorn, Carla Dubbelman, Rixt Heegsma, Puck Dinjens en Roland de Wolf.
GB&T op lustrumfestival van NVTZ

Thema van het NVTZ Lustrumfestival op 8 en 9 november 2018 is ‘Van waarde blijven’. Op vrijdag 9 november vindt het festvial plaats bij het Evoluon in Eindhoven en is uitgeverij Mediawerf aanwezig met een bijpassend 'governance spreekuur'.

Het festival begint om 10.30 uur.  Vanaf 12:30u is er een markt in de hal, met verschillende activiteiten.

Wij zijn met meerdere auteurs aanwezig om het gesprek met festivalbezoekers aan te gaan: Petra van den Boorn, auteur van Bewust risicomanagement in de Zorg. Carla Dubbelman en Rixt Heegsma, samen auteurs van Waarderend Toezicht. En o.m. Puck Dinjens en Roland Wolf auteurs van Goede raad voor commissarissen.

Over het festival

Tijdens het festival wordt het thema Van waarde blijven beleefd vanuit drie verschillende werelden, de samenleving, de praktijk van zorg en welzijn bezien vanuit het perspectief van professionals en cliënten en de wereld van governance. In de loop van de dag komt u in alle werelden en kunt u waarden dus vanuit verschillende perspectieven bekijken en beleven tijdens diverse workshops, best practices, inspiratie-sessies en in de dialoog en het debat. Uiteraard zijn het geen gescheiden werelden; ze beïnvloeden elkaar en lopen deels in elkaar over. Dit wordt zichtbaar in het doorlopende programma dat door het hele Evoluon tijdens en tussen de verschillende sessies plaatsvindt. 

In het hoofdprogramma zal onder meer Prinses Laurentien ons vertrouwd maken met het perspectief van de toekomst. Zij neemt ons namens de Missing Chapter Foundation mee in nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en hoe de waarom-vraag kinderen en bestuurders, directieleden en commissarissen bij elkaar brengt. Ook André Rouvoet; voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, en Victor Groothengel; General manager Philips Health Systems Benelux nemen ons tijdens het plenaire prorgramma mee in inspirerende verhalen.

Na de lunch bezoekt u drie werelden, in de vorm van verschillende werksessies. Per wereld kiest u op de dag zelf, uit één van de zes werksessies: De waarheid over waarden, Next best practice, Learning Lab, Inspiratiesessie, Inzichten uit onverwachte hoek en Dilemma’s, debat en dialoog. De werksessies worden gegeven door een keur aan betrokken denkers en doeners uit zorg en welzijn, waaronder: Annemarie van Dalen, An Verlinde, de NVZD, Marianne Luyer en Johan Bouwmeester, Ruud Klarenbeek (JP van den Bent) en Abeltje Hoogenkamp. U vindt alle sessies in onderstaand schema.

Rond 17.00 uur sluiten we het festival af met een muzisch slot en is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen.

Meer informatie of aanmelden

Actualiteit
Publicatiedatum
22-10-2018

Reageer