Goed Toezicht wordt leerboek
Het boek Goed Toezicht van Dick Ruimschotel wordt door opleiders steeds meer gebruikt als lesboek.
Goed Toezicht wordt leerboek

Goed Toezicht is hard op weg om een klassieker te worden. Niet alleen door de lovende recensies zoals die van Tijdschrift voor Compliance door Antoni Brack, maar ook door het feit dat opleiders het boek gebruiken. Zo ook de nieuwe opleiding reflectie op pensioenfondsen aan de VU, onder toezicht van hoogleraar Fieke van der Lecq. In zijn recensie schreef Brack: 

"Dit boek is een monument, het heeft encyclopedische trekjes. Het is onvoorstelbaar dat één persoon in staat is geweest deze toezichtbijbel samen te stellen. Dick Ruimschotel verdient veel waardering voor de enorme prestatie die hij heeft geleverd. Een ieder die iets verstandigs te berde wil brengen over toezicht, kan voortaan niet om dit monumentale werk heen." 


Auteur Dick Ruimschotel is jurist en sociaal wetenschapper en heeft na een methodisch proefschrift meer dan 25 jaar gewerkt in de wereld van toezicht en handhaving, zowel vanuit de universiteit als private onderzoeksinstellingen. Hij is oprichter en directeur van CMC, Compliance Management Consultants en grondlegger van de Tafel van Elf, een universeel verklaringsmodel voor (non-)compliance. Goed Toezicht is een must voor professionals en een aanrader voor iedereen die meer dan oppervlakkig in toezicht is geïnteresseerd. Het boek leent het zich voor selectief lezen en voor gebruik als handboek en naslagwerk, geschikt voor de praktijk en voor opleidingen in recht, bestuurskunde, sociologie, politicologie, accountancy, compliance- en risk management.

Klik hier voor meer info over het boek.

Auteursgegevens

Redactie GB&T

Actualiteit
Publicatiedatum
08-11-2017

Reageer