• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Key note: Marry de Gaay Fortman
Zij is onder meer commissaris bij De Nederlandse Bank en KLM, en partner van advocatenkantoor Houthoff.
Key note: Marry de Gaay Fortman

De juiste antennes voor good governance

Het thema van de Goed Bestuur Jaarlezing op 15 mei in Utrecht is ‘diversity of thoughts’. Dat begint misschien bij een evenwichtige man/vrouw verdeling, maar gaat een stuk dieper en betekent een flinke verschuiving in het speelveld van organisaties en toezichthouders. Key note spreker Marry de Gaay Fortman gaat tijdens de lezing in op de juiste antennes die nodig zijn om ‘good governance’ te realiseren. Een moreel kompas is hierbij onontbeerlijk. Het tekortschieten ervan kan tot grote problemen leiden en maatschappelijk ongenoegen. Een divers samengesteld team dat borg staat voor een goede diversity of thoughts is de basis voor dat kompas.

Marry de Gaay Fortman is onder meer commissaris bij De Nederlandse Bank en KLM en partner van advocatenkantoor Houthoff. En voorzitter van de Stichting Topvrouwen.

De Gaay Fortman stelt dat diversiteit in de organisatie noodzakelijk is om met deze werkelijkheid om te gaan en gaat in op de vraag hoe je daar in de praktijk van bestuur en toezicht effectief invulling aan geeft. Om als organisatie in te kunnen spelen op de turbulente buitenwereld heb je niet één, maar meerdere antennes nodig, meent zij. Mensen met verschillende achtergronden die verschillende dingen op tijd zien. Mensen die het dus ook niet altijd met elkaar eens zijn. Dat is spannend en niet gemakkelijk, maar essentieel om te overleven in de huidige tijd. Of zoals Darwin het zei: ‘It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent; it is the one most adaptable to change’.

 

Actualiteit
Publicatiedatum
29-04-2019

Reageer