Macht en onmacht in de bestuurskamer
Donderdag 31 mei 2018, bij &Moshik, Amsterdam.

 

Besturen is een vak dat bol staat van de schijnwerpers, verantwoordelijkheden, spanningen, succes en survival. De dynamiek zowel in als rond de organisatie is groot. Uw handelen ligt onder een vergrootglas en het afbreukrisico is hoog. Hoe zorgt u dat u daar tegen bent opgewassen? Hoe gaat u om met dilemma’s en taaie vraagstukken? Heeft u voldoende support om te kunnen acteren? Is uw persoonlijke leven in balans met de inspanning die er van u gevraagd wordt?

Mediawerf organiseert speciaal voor bestuurders een exclusieve middag over de machten en krachten in de bestuurskamer, de dilemma’s waar iedere bestuurder voor komt te staan en de competenties die daar bij nodig zijn. U gaat met elkaar en met experts in gesprek over vakmanschap, leiderschap, macht en moed, reflecteert over taaie kwesties, valkuilen en drijfveren en uw eigen casuïstiek.

 Sluit u de middag af met een private diner van chef Moshik?

We besluiten de bijeenkomst met een besloten diner in het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant &Moshik. Moshik creëert  gerechten die herinneringen als basis hebben in plaats van kooktechnieken. Deze herinneringen en emoties die hij mee naar huis heeft genomen zijn de inspiratie voor het menu.

Voor het diner zijn slechts 24 plaatsen beschikbaar.

 

THEMA’S

 • Tijdgeest, een nieuwe kijk op leiderschap
 • Het behoud van bestuurlijke geloofwaardigheid
 • De balans bewaren te midden van krachtenvelden, complexiteit en werkdruk
 • Omgaan met dilemma’s en de integriteit van macht
 • Praktijkverhalen over succes, kracht en kwetsbaarheid

 

PROGRAMMA

15.30 – 16.00       Ontvangst 

16.00 – 16.15       Welkom door de Maître van &Moshik; Ralph Lokker

Presteren onder druk                                                                                  

16.15 – 17.45       Expertvisie

- Oscar David: Macht en onmacht                                                              

- Hanke Lange: Bestuurlijke geloofwaardigheid                                        

- Yvonne Burger: Eigentijds leiderschap                                        

Dialoog en reflectie

17.45 – 18.45       (u kiest het thema en gaat in subgroepen met elkaar in gesprek)

18.45 – 19.15       Borrel 

19.15 – 22.30       Diner (optioneel)

 

WAT MAAKT DEZE MIDDAG BIJZONDER?

 1. U ontmoet drie zeer ervaren specialisten die als executive-coach, adviseur, docent en auteur ieder een eigen kijk bieden op de rol van de bestuurder.
 2. In kort tijdsbestek krijgt u nieuwe inzichten over urgente thema’s en reflecteert u met gelijkgestemden over de praktijk van besturen.
 3. De opbrengst van de middag bepaalt u zelf; hoe meer u bijdraagt, hoe meer u ontvangt.
 4. De omgeving, de collega-deelnemers en de begeleiding staan garant voor kwaliteit.

 

DE EXPERTS

Yvonne Burger

De complexiteit van besturen vraagt om het vermogen te reflecteren en te kiezen. Nieuwe vormen van leiderschap helpen daarbij. Dienend leiderschap deelt stelt de bestuurder in staat om de macht te delen zonder deze te verliezen. Hoe creëer je dialoog, vertrouwen en kwaliteit in je organisatie om dit tot ene succes te maken?

 

Yvonne Burger is organisatieadviseur en executive (team)coach. Zij werkt in de top van zowel de publieke als de private sector aan individuele ontwikkeling, team- en organisatieontwikkeling. Sinds 2007 is zij hoogleraar aan de Vrije Universiteit. In 2013 verscheen ‘Spiegel aan de to’p waarin ze verslag doet van persoonlijke gesprekken met bestuurders, coaches en toezichthouders over mores aan de top, do’s and dont’s, en vraagstukken waar iedere bestuurder mee worstelt.

 

Oscar David

Macht helpt te ordenen en richting te geven. Maar macht kan ook ontsporen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de vraag gesteld en beantwoord hoe macht op een integere manier kan worden uitgeoefend. Dit vraagt leidinggevenden die zich niet groter voordoen dan ze zijn, maar zich ook niet kleiner maken dan de situatie vraagt. 

 

Oscar David is organisatie-psycholoog, executive coach, bestuursadviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. Hij begeleidt leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen overheidsorganisaties en zorginstellingen.Daarnaast is hij Adjunct Professor aan Tias, school for business and society.Hij is daar onder meer kerndocent Leadership Excellence in het Senior Executive Program. ‚ÄčIn 2014 verscheen zijn boek Macht! (Mediawerf, 4e herziene druk, augustus 2017).

 

Hanke Lange

Welke (f)actoren bepalen of de directe omgeving vertrouwen houdt in het oordeel, de beslissingen en de wijze van optreden van de bestuurder?

Hoe speelt de tijdgeest daarop in?

 

Hanke Lange is gespecialiseerd in boardroom dynamics. Hij wordt veelal gevraagd mee richting te geven aan de werking van de topstructuur, aan het versterken van de bestuurlijke effectiviteit en het onderling vertrouwen. Lange combineert zijn adviespraktijk met onderzoek naar het versterken van bestuurlijke effectiviteit en treedt op als docent in masterclasses voor bestuurders en commissarissen aan diverse universiteiten. Zijn boek ‘Uit het goede hout gesneden’, over de machten en krachten in de bestuurskamer, wordt bij diverse toonaangevende leergangen gebruikt.

 

EXTRA

Als deelnemers krijgt u een van de boeken van de sprekers cadeau. U kunt kiezen uit:

 • Macht!  Van Oscar David
 • Uit het goede hout gesneden van Hanke Lange
 • Spiegel aan de top van Yvonne Burger

 

Alle boeken zijn tijdens de bijeenkomst te verkrijgen.

 

Locatie:

Restaurant &Moshik
Oosterdokskade 5
1011AD Amsterdam

 

Doelgroep: bestuurders die zich door dialoog en verdieping samen met gelijkgestemden verder willen bekwamen in hun vak. Omdat we het van belang vinden dat de deelnemers open met elkaar van gedachten kunnen wisselen is het aantal deelnemers beperkt en zal met zorg worden gekeken naar het profiel van de deelnemers.

 

De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor bestuurders en datgene dat er wordt besproken blijft binnenskamers.

 

KOSTEN

Bijeenkomst € 245,-, exclusief BTW

Bijeenkomst inclusief private diner € 380,- exclusief BTW

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

U kunt zich aanmelden voor deze exclusieve bijeenkomst door een mail te sturen aan klazinus@mediawerf.nl. Voor meer informatie belt u met 06-22495912 of stuurt u een mail aan dit zelfde mailadres. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met meer informatie over de middag en het afsluitende diner.

Actualiteit
Publicatiedatum
12-03-2018

Reageer