The Midfield doet onderzoek naar veranderkracht van toezichthouders
En u kunt er aan mee doen!
The Midfield doet onderzoek naar veranderkracht van toezichthouders
Veranderkracht van Toezichthouders

Toezichthouders worden geselecteerd op ervaring, kennis, achtergrond en vele andere aspecten. Met dit profiel worden zij uitgenodigd in een organisatie die van die kennis en wijsheid gebruik wil maken. Dan blijkt de grote afstand tussen toezichthouder en organisatie. Ook mag de toezichthouder niet op de stoel van de bestuurder gaan zitten en is de veranderkracht van een toezichthouder beperkt. Wat bepaalt de effectiviteit van een ambitieuze toezichthouder die het nodig vindt dat er zaken of processen beter gaan binnen de instelling? Welke invulling geven toezichthouders aan de adviesfunctie en zijn zij zich bewust wat een effectieve adviesstijl is? Waar is het effect van afhankelijk? Kortom: wat is de veranderkracht van een toezichthouder?

In het tweede Seminar van The Midfield wordt scherp ingezoomd op de verschillende adviesvaardigheden en stijlen van toezichthouders en de aspecten die effectiviteit bepalen. Een beperkt voorafgaand onderzoek geeft de elementen van de dag weer waar onder andere Marianne Luyer, Goos Minderman en vele anderen hun ervaringen delen. Alle semi-publieke sectoren (zorg, jeugdzorg, onderwijs, corporatiesector) komen aan bod en we kijken ook met scheef oog naar de marktsector.

De essentie van het onderzoek houdt in:
A - attention - Ontwikkelingen in Toezicht - te presenteren op 30 november Seminar van The Midfield
I - informatie - er vindt een onderzoek plaats om te weten te komen wat de veranderkracht is van Toezichthouders
D - desire -  Uw kennis en ervaring is relevant - u wilt toch ook op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in het veld?
A - actie - meldt u aan voor kwalitatief vooronderzoek en de opvolgende digitale enquete

Het onderzoeksteam van The Midfield zoekt Toezichthouders en Bestuurders (vrijwiligers) voor deelname aan het kwalitatieve vooronderzoek (interviews) in de komende 2 maanden en voor digitale enquete in augustus 2018. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd op het seminar van 30 november. Het Seminar vindt plaats in het Spoorweg museum te Utrecht van 9.30 uur. Er zijn slechts 100 plaatsen en vol = vol. Kosten bedrage 393 euro (incl. 21% btw).

Auteursgegevens

Redactie GB&T

Actualiteit
Publicatiedatum
11-06-2018

Reageer