Yvonne Burger over Macht & onmacht: 'Authenticiteit en eigenheid'
In haar boek ‘Spiegel aan de top’ doet ze verslag van persoonlijke gesprekken met bestuurders, coaches en toezichthouders over de mores aan de top.
Yvonne Burger over Macht & onmacht: 'Authenticiteit en eigenheid'

Prof. Dr. Yvonne Burger is sinds 2007 hoogleraar aan de Vrije Universiteit. In haar boek ‘Spiegel aan de top’ doet ze verslag van persoonlijke gesprekken met bestuurders, coaches en toezichthouders over de mores aan de top.

Burger begeleidt als executive coach leiders en leiderschapsteams in organisaties. Ze is lid van de RvT van Windesheim en verbonden aan het Center for Executive Coaching van de VU. Uit haar inmiddels lange ervaring als executive coach haalt zij veel nuttige tips voor de dagelijkse praktijk waar bestuurders hun voordeel mee kunnen doen. Zo moeten nieuwe bestuurders aan hun rol wennen en hun grenzen kennen. Maar ook moeten ze ‘kritiek’ organiseren en is een eigenschap als ‘the capacity to be alone’ van grote waarde. Volgens Burger willen veel leiders vooral zichzelf blijven en zijn ze op zoek naar authenticiteit en eigenheid.

Yvonne Burger is spreker op de bijeenkomst Macht & onmacht in de bestuurskamer.

Actualiteit
Publicatiedatum
16-04-2018

Reageer