Commissaris in het Familiebedrijf

Wat maakt het programma Commissaris in het Familiebedrijf uniek?

Als enige executive programma in Nederland richten wij ons op commissarissen van familiebedrijven. Als commissaris in zo’n bedrijf heeft u een uitdagende positie: u heeft in feite te maken met drie met elkaar interacterende systemen: de familie, het bedrijf en de eigendom. Daarom richt dit programma zich op de soms ingewikkelde dilemma’s waar u in uw rol als commissaris tegenaan loopt. 


Het programma wordt verzorgd door het Tilburg Institute for Family Business (TiFB) van Tilburg University. TiFB is hét multidisciplinaire onderzoeksinstituut van Tilburg University waar onderzoekers en docenten van Tilburg Law School, Tilburg School of Economics and Management en Tilburg School of Social and Behavioral Sciences de krachten bundelen rondom vraagstukken binnen het familiebedrijf en in samenwerking met PwC wetenschappelijk onderzoek en onderwijs verzorgen naar alle thema's die familiebedrijven raken. De docenten achter Commissaris in het Familiebedrijf hebben stuk voor stuk rijke kennis en ervaring op het gebied van familiebedrijven en de rol van de commissaris. Bovendien komen de docenten uit verschillende disciplines en zorgen zij samen dat alle relevante disciplines aan bod komen. Kortom, bij Commissaris in het Familiebedrijf kunt u rekenen op een programma met een sterke academische basis.


Commissaris in het Familiebedrijf versterkt niet alleen uw kennis, maar ook uw competenties. U verrijkt en verdiept uw kennis om uw rol op deskundige wijze te vervullen. Daarnaast ontwikkelt u de competenties verder die nodig zijn om uw rol als commissaris in het familiebedrijf op bevlogen, betrokken en verbindende wijze te vervullen, inclusief de daarbij horende leiderschapskwaliteiten. Wij helpen u bovendien de opgedane inzichten direct toe te passen in de praktijk. Daardoor profiteert u tijdens het programma al van de kennis die u heeft opgedaan en de competenties die u heeft versterkt.


Om uw effectiviteit als commissaris te versterken werken wij onder meer met dilemma-gestuurd onderwijs. Door dilemma’s als uitgangspunt te nemen tijdens onze modules, kunt u wat u heeft geleerd bovendien gemakkelijk vertalen naar en toepassen in uw dagelijkse werk. U bepaalt aan de hand van feedback en reflectie welke competenties u tijdens het programma en daarna verder wilt ontwikkelen. 

Kijk voor meer informatie en het programma per dag op https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/professional-learning/commissaris-in-het-familiebedrijf/ 

Aanbieder: Tilburg University
Naam:Tilburg University
E-mail:
Telefoon:
Website:https://www.tilburguniversity.edu/nl/
Meer informatie over deze opleiding?

Opleidingsactiviteit
12-02-2019 - 27-06-2019 : Opleiding